Välkommen till Offentligabeslut.se – Lär känna oss och våra mål.

Vi är ett innovativt företag baserat i hjärtat av Karlstad, med ambitioner att med hjälp av digitala verktyg göra ditt arbete lite enklare och liiiite roligare.

+

Protokoll i vår databas

.5

Sekunder per sökning

Kommuners protokoll

+

Protokoll i vår databas

Kommuners protokoll

Underlätta din omvärldsbevakning

Offentligabeslut.se startades med en enkel vision – att göra beslutsprocesser och utredningar enklare, effektivare och mer transparenta och framför allt öka samarbetet mellan offentliga aktörer. Vi är ett ungt företag med ambitioner att genom smarta digitala lösningar arbeta tätt med både lokala och nationella organisationer för att optimera deras arbetsflöden och skapa hållbara lösningar. Vi tror på kraften av lokalt engagemang och globalt tänkande. Trots vår relativt småskaliga verksamhet vill vi vara med och påverka i en större skala. För oss är varje projekt en möjlighet att göra en verklig skillnad, och vi ser ständigt efter nya vägar för att förbättra oss och utveckla våra tjänster.

Framtidsutsikter

Med vårt huvudkontor i Karlstad siktar vi på att utöka vår verksamhet och nå kunder på en nationell nivå. Våra tjänster skall underlätta arbetet och möjligheterna till samarbete för organisationer i hela landet.

För tjänstepersoner, av tjänstepersoner

Vi är inga techgurus som står bakom den här tjänsten utan i grund och botten så är vi statsvetare med egen bakgrund inom kommunal förvaltning. Tjänsten är utvecklad och framtagen av den enkla anledningen att vi själva ville ha tillgång till en sån här tjänst när vi arbetade som tjänstepersoner inom kommun. När vi började ringa runt till andra kommuner och frågade om de kände till om det fanns någon liknande tjänst idag så fick vi ofta svaret ”Hmm.. ja du, naej det är ingenting jag känner till. Men nu när du säger det så vore det ju himla käckt om det fanns.”

Efter mycket arbete med insamling av material och skapande av en sökbar databas så ser ni här resultatet - En blixtsnabb och lättöverskådlig sökmotor med över 35.000 protokoll från Sveriges alla kommuner.

Jag hoppas att du också ser värdet i tjänsten och känner att det underlättar för dig i ditt arbete. Mycket nöje i din framtida användning!

Jesper Norqvist

Grundare & ansvarig utgivare

Allt fler kommuner och myndigheter använder och uppskattar vår sökmotor. Se själv.

Vi är den passionerade truppen som gör Offentlig Beslut AB möjligt. Tillsammans skapar vi framtidens lösningar!
Adam Smith
Web Designer at Airtable
Vi är den passionerade truppen som gör Offentlig Beslut AB möjligt. Tillsammans skapar vi framtidens lösningar!
Adam Smith
Web Designer at Airtable
Vi är den passionerade truppen som gör Offentlig Beslut AB möjligt. Tillsammans skapar vi framtidens lösningar!
Adam Smith
Web Designer at Airtable

Frågor och svar

Vår strävan är att du i vår databas ska finna protokoll från kommunfullmäktigen och kommunstyrelser från Sveriges 290 kommuner, från 2018 och framåt. Det är i skrivande stund mer än 35.000 protokoll. Dessa protokoll är sökordindexerade och textbehandlade samt sorterade efter Län - > Kommun -> Beslutsorgan -> År för att underlätta din eftersökning av dokument. Vi jobbar konstant med att utveckla våra tjänster och vår sökmotor. Det är vår förhoppning att så småningom bredda databasens innehåll!

I dagsläget har vi valt att nischa ner oss på det här viset för att kvalificera träffarna så gott det går och därmed öka användarvänligheten. Vi serverar av den anledningen kanske inte allt material du som användare kan tänkas vara intresserad av men genom att göra en sökning och få träff på ett protokoll så har du ett diarienummer och kan enkelt ta upp kontakten själv med de som fattat beslutet och som därmed sitter på beslutsunderlagen.

Den här tjänsten är främst riktad till dig som arbetar som tjänsteperson inom den kommunala förvaltningen och som själv sitter och utreder ärenden där omvärldsbevakning förekommer. Du som politiker, journalist, forskare eller student kan också ha mycket god nytta av vår sökmotor.

Vår sökbara databas är öppen och kostnadsfri för allmänheten, vem som helst kan därmed gå in och söka fram protokoll helt gratis.

Försök har gjorts att få någon typ av finansiering eller samarbete tillsammans med någon myndighet eller SKR. Tyvärr är det ingenting de kunnat erbjuda och vi är i dagsläget därför helt och hållet finansierade av privata medel. För tjänstens långsiktighet och fortlevnad så kommer någon typ av finansiering krävas, vilket är någonting vi jobbar för att lösa.

Om du uppskattar vår tjänst och likt oss tycker att den här typen av tjänster är viktiga verktyg för att möta framtidens utmaningar så får du jättegärna skriva några rader till info@skr.se (Sveriges kommuner och regioner) eller info@digg.se (Myndigheten för digitalförvaltning) om varför du anser att det är viktigt att den här tjänsten finns.

Tack på förhand!

 

Den här tjänsten (https://offentligabeslut.se) tillhandahålls av företaget Coldec AB 559297-5717 med sitt säte i Karlstad, Värmland.

Ansvarig utgivare för tjänsten är Jesper Norqvist.

Coldec aB © 2024 | Alla rättigheter reserverade | Org.nr 559297-5717 |  Registrerad för F-skatt | Onic Webbyrå | Ansvarig Utgivare: Jesper Norqvist

👋 Hej! Vill du få full tillgång till vår sökmotor? Kolla vår demovideo och boka ett gratis samtal.

Där berättar vi mer om:
  • Hur sökmotorn fungerar
  • Hur våra avtalsupplägg ser ut
  • Vad priset för att ha tillgång till sökmotorn är
  • Vad som behövs för att komma igång
*Om du vet med dig att din organisation har tillgång till vår databas men ändå får upp den här rutan så beror det mest sannolikt på att du inte är ansluten till din organisations IP-adress. Anslut till organisationens IP-adress för att åter få full tillgång.